21 са случаите на морбили у нас.  18 от болните

...
21 са случаите на морбили у нас.  18 от болните
Коментари Харесай

21 са болните от морбили, 18 деца са се заразили в болницата в Разлог

21 са случаите на морбили у нас. 
 Още пет деца са признати в болница с морбили
18 от болните са деца, които са се заразили в болничното заведение в Разлог. Дете с морбили, за което по-късно се е схванало, че е инфектирано, е предало вируса на останалите. 

" Заболяването е толкоз заразно, че заразяването става доста бързо и елементарно и няма потребност да си с някой в една стая часове. Достатъчно е да се разминете в коридора и отново може да стане заразяване. Така че вносни са към този момент “, обясни пред Дарик основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. 

За болните в Банско има данни, че вирусът евентуално е импортиран от Македония. 

Сред новоинфектираните е и 27-годишен мъж, който е внесъл вируса от Италия.

„ Въпросът беше дали ще намерят почва да се развиват у нас, или не. Ако нещата се лимитират до този гърмеж в Разлог, ние и през годината към момента ще имаме импорт и на други места и това, че ще изникват обособени случаи или дребни епидемиологични гърмежи по градини, ясли, отделения, това не е толкоз ужасно. Въпросът е ще може ли да откри задоволително неимунни хора, че да провокира зараза. Аз мисля, че изискванията са много по-различни при нас. Обхватът ни последните години не е неприятен и чак до такива стойности, като украинските, румънските и сръбските, едва ли ще стигнем, само че всичко зависи от това какъв брой добре са си свършили работата и родителите, и персоналните лекари “, посочи Кунчев.

Пет от децата са трансферирани в УМБАЛ " Св. Анна " в София. " Децата са леко, до приблизително повредени от заболяването ", съобщи доктор Петър Петров - шеф на " Инфекциозно поделение " в болничното заведение.

Предстои им лекуване с дълготрайност най-малко пет дни, преди да бъдат изписани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР